Samling 1: uke 38 hvert år med følgende tema:

Innhold:

 Bruk av elæringsverktøyet, føring av Lærlinglogg (GLOGGEN), innføring i FSE, FEF, Arbeidsmiljøloven, Forskrift om arbeidsutstyr, Arbeidsvarsling (sertifiseringskurs - krav fra Statens vegvesen), Varme Arbeider (sertifiseringskurs) - krav i ulike lover og forskrifter samt forsikringsselskaper, livreddende førstehjelp, risikovurdering og SJA, Aktivitetskalenderen - se på alt som skal skje fremover helt til og med fagprøven. Sosialt også....

 

Fagprøveforberedende kurs, 3 uker i perioden juni-september

  • Se egen bildeserie som viser litt av det som skjer...
  • Her jobber man med fellesøkter på morran og ettermiddag, samt ute i anleggene. Målet er at alle skal få være delaktig i å montere opp en komplett fagprøve for Energimontørfaget.
    • Fagprøven tar normalt 5+5 dager og dekker svært mye av Energimontørkjernen (linjeanlegg, nettstasjoner, kabling, feilsøking, FSE, kabelskap etc.)....
    • På dette "fagprøveforberedende" kurset får de én uke ekstra til rådighet i forhold til fagprøvens tidsramme - for å gi rom for instruksjon og veiledning
  • Lærlingene skal planlegge, gjennomføre, dokumentere og vurdere eget arbeid - som de vil gjøre på en ordinær fagprøve. Dette er et veldig intensivt og godt opplegg, svært gode tilbakemeldinger på dette. Litt tid til sightseeing blir det normalt også (fjelltur, fiske, bål, grilling etc....) - dette finner lærlingene ut etter hvert.
  • For lærlinger/andre i Statnett som ønsker å delta på sommerkurset (som ikke er deltaker i hele Statnettmodellen som beskrevet her) så kan de det, men plassene er prioritert de som er deltakere på hele modellen.

Maks 12 stk.

For de som er deltakere i hele modellen/medlemsbedrift hos oss har dette inkludert i "Statnettmodellen".

Kurssamling (våren 2. år):

Eksamensforberedelser, noen fagtema (rest tema og ønsker fra lærlingene selv) og gruppearbeid/diskusjoner.

 

Alle kurspriser er eksklusiv reise, kost og losji (lærlingene på kurs hos oss og som bor på hybelhuset ordner seg selv med mat - det går helt fint). 

Vi har eget hybelhus med plass til 8 deltakere - enkel standard. Hver får eget rom, ta med håndduk - felles bad/WC/Stue/Kjøkken. Rimelig husleie for medlemsbedrifter.